dijous, 6 de juny del 2013

Junqueras a Horta: "Tenim motius per l'esperança"

Més de 400 persones han omplert aquest dimecres els Lluïsos d'Horta per sentir la conferència d'Oriol Junqueras, president d'ERC, organitzada per ERC Horta-Guinardó, sota el títol: "La independència és la nostra oportunitat". El líder independentista ha demanat als veïns d'Horta que expliquin a tothom el projecte de la República Catalana. "La independència és una necessitat per a la nostra gent: o ens independitzem o no ens en sortirem de la situació econòmica i social en la que ens trobem els ciutadans de Catalunya", ha reblat.

Una República per a tothom: vinguem d'on vinguem, parlem la llengua que parlem
"Guanyarem si fem entendre a la nostra gent, vinguem d'on vinguem, parlem la llengua que parlem, que ens estem jugant el nostre futur, el futur dels nostres fills i dels nostres néts" ha dit Junqueras. El republicà ha demanat als assistents que "feu costat a aquells que més ho necessiten en el difícil moment que estem atravessant" i "el millor que podem fer és estimar a la gent, hem d'estar al costat de la gent, ajudar en allò que estigui al nostre abast".

Junqueras ha advertit, fent referència a PP i C's, que "algunes formacions voldran enfrontar-nos entre catalans per raons identitàries" i ha afegit "però no se'n sortiran perquè som un sol poble que es juga el seu futur en el seu conjunt i necessitem la independència per escapar d'aquest atzucac". 

"Els diners que generem els catalans els necessitem pels nostres hospitals i escoles"
Junqueras, que ha començat la seva intervenció repassant diferents situacions dramàtiques derivades per la crisi econòmica, ha assegurat que "tenim motius per l'esperança". Així ha recordat que "les exportacions catalanes creixen any rere any" o que "la ciutat de Barcelona és una de les més competitives del món". Però "podríem fer molt més si els recursos que generem els catalans amb el nostre esforç, no els cobrés un altre" i ha afegit que "ja no poden dir que és que els catalans sou molt rics, perquè no és veritat, tenim centenars de milers de pobres i ens continuen expoliant".

Així, Junqueras ha explicat que amb la independència s'acabaria l'espoli fiscal anual i "podríem disposar de recursos per a les nostres escoles, pels nostres hospitals, per a les nostres infraestructures, peces claus per poder combatre la cruesa de la crisi econòmica i social". En aquest sentit, el republicà ha posat un parell d'exemples de com es gasta l'Estat espanyol els nostres impostos: "el cost de 3 submarins espanyols equival al pressupost anual de l'Hospital de Bellvitge, la Vall d'Hebrón i el Clínic" o bé "el pressupost de Defensa equival a tot el pressupost destinat a les Universitats catalanes".

Lolo Calero: "En Cataluña hay muchos españoles que nos sentimos catalanes y que defendemos la independencia"

L'acte ha estat presentat per la presidenta dels Lluïsos d'Horta i per Jordi Coronas, conseller de districte d'ERC a Horta-Guinardó. I just abans de la intervenció de Junqueras ha parlat Lolo Calero, veí de Sant Vicenç dels Horts d'origen extremeny i que ha arrencat un parell d'ovacions del públic. "Catalanes somos todos, vengamos de donde vengamos" i "hay que dejar claro a PP y PSOE que en Cataluña hay muchos españoles que nos sentimos catalanes y que defendemos la independencia". Calero ha assegurat que "la independencia es el camino" i que "Junqueras es el Messi de la política catalana".

L'acte ha acabat amb una sentida ovació cap a Oriol Junqueras i amb crits d'independència. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada